Dongense Darts Competitie

Verslag 1-ste Bekerronde

04 september 2017

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen. 28 teams verdeeld over 3 divisies gaan weer uitmaken wie er zich kampioen mogen noemen. Maar als start van de competitie hebben we altijd een bekerronde. 14 wedstrijden zijn geloot tijdens de vergadering. 14 teams komen in de Winnaarsronde terecht en 14 teams in de Verliezersronde. Daarna wordt er weer opnieuw geloot. Nie te Pijle mocht het gaan opnemen tegen HBHB. Het werd en hele grote nederlaag voor HBHB. 13-0 de score met een 180 voor Niek Geutjes van Nie te Pijle. Triple Trouble kwam 3-1 achter tegen Op Dreef 3, maar kon de wedstrijd nog kantelen. Alle resterende punten waren voor Triple Trouble. 10-3 de score. Leo Lambooij van Op Dreef 3 noteerde een mooie 155 finish. Darth Vader speelde tegen No Skills just lucky. Door een goed begin van No Skills just lucky bleef de score in hun voordeel. 9-4 de winst met een 100 finish van Michel van Hulten van No Skills just lucky. DVDVD had geen antwoord op Malle Bull dat veel te sterk was. Alle 13 punten waren voor Malle Bull. No Score is ook veroordeeld tot de Verliezersronde na de wedstrijd tegen New Bundy’s. 9-4 de winst voor New Bundy’s. Roel IJperlaar van No Score finishte 118. De Valk en Zooike Ongeregeld maakte er een spannende pot van. Zooike op voorsprong maar zagen De Valk steeds dichterbij komen. En zelfs er voorbij. 7-6 de winst voor De Valk met een 180 score voor John Raesen. Game Shot Sala liet zich niet verrassen door 4P. 11-2 de winst met een 180 score voor Oswald Janssen. Voor 4P gooide Frits van den Boer 120 uit. Gijle Peile speelde tegen Het Karrewiel 1. Zoals verwacht weinig verschil tussen beide. Gijle Peile won nipt met 7-6. BSEIDREN opende het nieuwe seizoen tegen De Tobbers. BSEIDREN was toch wel een maatje te groot en won met 10-3. Voor De Tobbers noteerde Antoine Zanoni een 180 en een finish van 118. Voor BSEIDREN was het Leo Laurijsen met een 180 score en een 120 finish. Op Dreef 12 ontving Vrolijke Bull. Vrolijke Bull nam de leiding en kon dat heel de wedstrijd volhouden. 7-6 de winst voor Vrolijke Bull en voor Op Dreef 12 wacht niks anders dan de Verliezersronde. Voor Op Dreef noteerde Rick Verschure een 180 en finishte Corné van Uden 105. Mike van de Beemd van Vrolijke Bull gooide ook een 180. Het Karrewiel 13 kon geen team op de been brengen tegen The Dartons. Dit betekent dus dat het bekertoernooi er voor Het Karrewiel opzit. The Dartons gaan door naar de Winnaarsronde. En ook No Mercy vliegt uit het toernooi. No Mercy kon niet spelen tegen TROTS. De Valk dart door speelde tegen Het Vaartje. Het Vaartje kwam duidelijk te kort en De Valk dart door won dan ook met 9-4. Als laatste wedstrijd Het Karrewiel 2 tegen Falcon. Toch wel een verrassende ruime winst voor Falcon. 9-4 de score voor Falcon en dus ook naar de Winnaarsronde.

Winnaarsronde: Nie te Pijle, Triple Trouble, No Skills just lucky, Malle Bull, New Bundy’s, De Valk 1, Game Shot Sala, Gijle Peile, BSEIDREN, Vrolijke Bull, The Dartons, TROTS, De Valk dart door, Falcon

Verliezersronde: HBHB, Op Dreef 3, Darth Vader, DVDVD, No Score, Zooike Ongeregeld, 4P, Het Karrewiel 1, De Tobbers, Op Dreef 12, Het Vaartje, Het Karrewiel 2