Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 18

12 februari 2017

Speelronde 18 en dus de laatste van deze Wintercompetitie 2016-2017. 1 kampioen is nog niet bekend en dat is in de Tweede Divisie. Darth Vader ligt al een tijdje op koers om de titel hier binnen te slepen, maar is officieel nog geen kampioen. Thuis tegen DVDVD was er wederom een winst, maar niet echt een hele grote. 8-5 de score voor Darth Vader. Money Shot komt nog het dichtste bij de eerste plek en die mochten aantreden tegen TROTS. TROTS had weinig in te brengen en Money Shot won ruim met 11-2. Dylan de Ruysscher van Money Shot noteerde een 145 finish. Zit ie erin? ontving Het Karrewiel 1 dat de eerste ontmoeting won. Nu was Zit ie erin? sterker met 8-5. Voor Het Karrewiel noteerde Gert-jan Damen 2 maal een 180. Op Dreef 3 draait ook goed mee bovenin en wilde natuurlijk deze competitie goed afsluiten. Tegen No Score lukte dat ook, want Op Dreef won met 11-2 de wedstrijd. No Mercy speelde tegen Het Vaartje. No Mercy kende geen genade en won met 10-3 ruim van Het Vaartje. Kees-jan van Kuijk van No Mercy finishte 95. De 180 teller staat nu op 10 stuks. Darth Vader heeft 13 punten voorsprong op Money Shot, maar die spelen nog tegen elkaar een inhaalwedstrijd. Darth Vader heeft aan 1 punt voldoende om zich kampioen te noemen. Op Dreef 3 staat derde.

Nie te Pijle uit de Eerste Divisie verloor de eerste ontmoeting al ruim van New Bundy’s en daar komt nu ook een tweede nederlaag bij. New Bundy’s liet Nie te Pijle verbaasd achter na een 11-2 winst. Terwijl een winst noodzakelijk was om nog 2-e te kunnen eindigen. Ook Falcon bleef verbaasd achter. Malle Bull eiste alle punten op en won dus met 13-0. Wim Timmermans van Falcon gooide 111 uit. Wordt Het Karrewiel 2 dan de lachende derde? Ja dat kun je wel zeggen. Zonder zelf te spelen zijn ze dus niet ingehaald door Nie te Pijle dan wel Falcon. No Skills just lucky kwam met 6-0 voor tegen 4P en moest toen nog alle moeite doen om de wedstrijd te winnen. Dat lukte net met 7-6. Voor No Skills just lucky finishte Michel van Hulten 100, Roy van der linden 102 en Justus Heesbeen 106. De Valk dart door speelde tegen HBHB. HBHB won deze wedstrijd net aan met 7-6, maar het was niet voldoende om de laatste plaats nog over te dragen. De stand is als volgt: Malle Bull, Het Karrewiel 2 en Falcon op plaats 3. De 180 teller staat op een totaal van 21.

De eindstand bovenin de Ere Divisie stond vorige week al vast, maar onderin moest nog worden uitgemaakt. Op Dreef 12 speelde tegen The Dartons alvast een voorproefje van de bekerfinale. The Dartons won ruim met 12-1 en dus zal Op Dreef in de bekerfinale aan de bak moeten. Of is dit juist een tactisch plannetje van Op Dreef? Niels Schoormans van The Dartons noteerde een 180. Gijle Peile speelde tegen Vrolijke Bull en de wedstrijd was redelijk in evenwicht. Vrolijke Bull won met 8-5 de wedstrijd. De Tobbers speelde de laatste wedstrijd tegen Zooike Ongeregeld. Het begin was nog voor De Tobbers, maar Zooike Ongeregeld nam de wedstrijd over. 9-4 de winst met 2x een 180 voor Pim van Boxel en 1 x 180 voor Peter Groeneveld. Het Karrewiel 13 en Triple Trouble bleef tot het eind in evenwicht. De 1001 teamronde moest de beslissing brengen en Het Karrewiel pakte deze. 7-6 de winst voor K13. Voor Triple Trouble noteerde Antos Jankowski 2 x een 180 en finishte 108. Pim Bollen van K13 gooide ook 1 maal 180. De Valk 1 ontving BSEIDREN. BSEIDREN nam een voorsprong, maar De Valk kwam weer terug door de koppels 501. Ook hier werd de wedstrijd pas op het laatst beslist. BSEIDREN pakte net de winst met 7-6. Voor De Valk noteerde Sven Damen een 180 en Ramon Bressers 1 maal 180. Voor BSEIDREN gooide Kevin Zijlmans een 180. Door het verlies zijn De Tobbers laatste geworden, net onder Vrolijke Bull en Gijle Peile. De 180 teller is geëindigd op een totaal van 87.

De Wintercompetitie is op een aantal in te halen wedstrijden voorbij. De finales van de beker-wedstrijden staan nog op het programma. The Dartons tegen Op Dreef 12 en in de Verliezersronde Triple Trouble tegen Zooike Ongeregeld. Voor Zondag 19 Februari kun je weer opgeven voor de Zomercompetitie.