Dongense Darts Competitie

Speelronde 22

09 maart 2015

De Wintercompetitie was toe aan de laatste ronde. De kampioenen waren al bekend, maar voor de 2-e plaatsen, dus prijzengeld, werd er nog volop gespeeld. In de Tweede Divisie was De Salamander al kampioen. Voor de 2-e plaats was HBHB eigenlijk ook al een zekerheid. Op bezoek bij De Salamander werd er wel verloren, maar 2-e plaats is binnen. 8-5 voor De Salamander met ene 108 finish voor Kevin Zijlmans. Het Karrewiel 1 haalde nog een keer lekker uit in de wedstrijd tegen No Score. No Score dat de competitie goed was begonnen ging eraf met 11-2. Jan van Peer van Het Karrewiel finishte 86. TROTS pakte ook in de laatste wedstrijd nog een overwinning mee. 7-6 de winst op De Bluffers. En we hebben onze eerste darts-rel in de competitie. Na vertrek van een bellende chinees won DVDVD met 11-2 van Het Vaartje! Totaal zijn er 12 180 scores gegooid, waarvan Wout Rochat er 3 noteerde en ook Johan-Paul van Dijck noteerde er 3 stuks. De eindstand na 21 ronden: De Salamander, HBHB, Het Karrewiel 1, Het Vaartje, No Score, De Bluffers, TROTS, DVDVD.

In de Eerste Divisie was Het Karrewiel 13 kampioen geworden en had Falcon de beste papieren voor de 2-e plaats. Bij Het Karrewiel 13 was de druk eraf. Thuis tegen New Bundy’s was er een ruim verlies van 3-10. Hans de Jong scoorde nog wel een 180. Nie te Pijle kwam met 4-0 voor tegen Mooi(e) laatste, maar in no-time was het alweer 4-4. Mooi(e) laatste won ook nog de wedstrijd met 7-6. Niek Geutjes van Nie te Pijle finishte 110. Op Dreef 3 speelde tegen No Skills just Lucky. De vorige ontmoeting ging nog naar Op Dreef 3, maar nu was No Skills duidelijk de betere. 9-4 de winst met 180 scores voor Koen Sprangers en Thijs Snoeren. En dat betekent dat Falcon niet teveel kan verliezen van 4P omdat dan de 2-e plaats naar No Skills gaat. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en Falcon won net met 7-6. Rolf Smitz van Falcon noteerde een 180. Deze 7-6 was voldoende voor Falcon om het prijzengeld te kunnen opstrijken. De 180 teller komt hier uit op 30. Frits van den Boer en Hans de Jong noteerde er beide 3 stuks. De eindstand: Het Karrewiel 13, Falcon, No Skills just Lucky, Nie te Pijle, New Bundy’s, 4P, Mooi(e) laatste, Op Dreef 3.

The Dartons waren kampioen geworden in de Ere Divisie en De Valk had vooraf de beste papieren om een 2-e plaats te bereiken. Maar Op Dreef 12 ligt op de loer en die speelden tegen The Dartons. Maar van verslapping was geen sprake. 12-1 de winst voor The Dartons en 2x een 180 score voor Wiek Claassen. Niels Schoormans van The Dartons finishte nog even 160 (is gelijk de hoogste finish) en Kelvin Netten finishte 116. De Valk 1 kon dus met de handrem erop spelen, maar pakten toch nog een 10-3 winst op Gijle Peile. Kevin Laurijsen van De Valk gooide 2 een 180. BSEIDREN ontving Vrolijke Bull. BSEIDREN wist ook voor een 2-e keer te winnen van Vrolijke Bull. 7-6 deze keer en voor Vrolijke Bull finishte Mike van de Beemd 105, 116. De Tobbers knalde nog even over Het Karrewiel 2 heen. 12-1 was de score voor De Tobbers en hier hebben we geen bel-chinees kunnen ontdekken. Triple Trouble en Game on lietne beide goed spel zien. Game on won de wedstrijd met 7-6. Voor Game on scoorde Mark Lodewijks 2 maal 180, Rob Emmerik 1x 180. Voor Triple Trouble scoorde Jurgen Evers ook 1 maal 180. De 180 teller is uitgekomen op 125 en Kevin Laurijsen scoorde er maar liefst 18. De eindstand: The Dartons, De Valk 1, Triple Trouble, Op Dreef 12, BSEIDREN, De Tobbers, Gijle Peile, Vrolijke Bull, Pijlloos, Het Karrewiel 2.

Zaterdag 14 Maart is de prijsuitreiking van de Winter competitie. Voorafgaan is er een gratis single toernooi dat start vanaf 19:30.