Dongense Darts Competitie

Speelronde 21

01 maart 2015

De 21-ste ronde van de Winter competitie darts en tevens ook de een na laatste ronde. The Dartons waren voor de carnaval al kampioen en nu zijn daar 2 kampioenen bijgekomen. In de Eerste Divisie is Het Karrewiel 13 kampioen geworden en in de Tweede Divisie is De Salamander kampioen geworden. We starten deze keer eerst in de Ere Divisie. Na 3 grote nederlagen was het weer eens feest voor Het Karrewiel 2. Thuis tegen Pijlloos werd er met 9-4 gewonnen. Cristiaan Langeveld van Pijlloos finishte 102. Gijle Peile begint steeds beter te draaien, maar ja de competitie is bijna gedaan. Vrolijke Bull werd met 9-4 verslagen. Game on ontving de altijd gemotiveerde De Tobbers. Die blijven voor elke wedstrijd gaan en ook nu had het weer succes. Game on werd met 9-4 ruim verslagen. Op Dreef 12 speelde tegen BSEIDREN en scorde gelijk 4 single partijen. BSEIDREN kwam nog wel in de wedstrijd, maar die achterstand werd niet meer goed gemaakt. 8-5 de winst voor Op Dreef 12 met een 180 score voor Martin Evertse. De Valk 1 en Triple Trouble speelde wederom tegen elkaar. Werd Triple Trouble nog afgedroogd in de halve finale van de beker, nu was het meer een wedstrijd. Triple Trouble pakte zelfs de winst met 7-6. Voor TT scoorde Dennis Heeren en 180 en ook Stefan van Baal scoorde een 180. The Dartons waren deze week vrij. De 180 teller is gestegen tot 117. De Valk 1 lijkt zeker van plaats 2 en Op Dreef 12 lijkt zeker van plaats 3.

Het Karrewiel 13 is kampioen van de Eerste Divisie. Het ging nog wel onderuit tegen 4P (7-6), maar het was voldoende. Mooie prestatie en succes in de Ere Divisie volgend seizoen. Mooi(e) laatste speelde tegen de nummer 2 Falcon. Falcon wist de 2 eerdere ontmoetingen makkelijk te winnen, maar dat was nu anders. 10-3 de winst voor Mooi(e) laatste dat daar overigens weinig mee opschiet en nog steeds de laatste plaats bezet houd. No Skills just lucky nam het op tegen Ne te Pijle. Nie te Pijle was duidelijk te sterk en won oa door een 180 score van Niek Geutjes met 10-3. New Bundy’s kwam eerst met 7-0 achter tegen Op Dreef 3 voordat ze wat terug zijn gaan doen. De overige 6 punten waren namelijk voor New Bundy’s. 7-6 de winst dus voor Op Dreef 3. De 180 teller staat nu op 26 stuks. Voor plaats 2 lijkt Falcon de kandidaat en de nummer 3 is No Skills just Lucky.

De Salamander pak de titel in de Eerste Divisie. Het kon ook bijna niet meer mis. Heel het seizoen op kop en nu was het alleen maar afmaken. No Score was de tegenstander en daar was al 2 keer eerder van gewonnen. Ook nu was er weer een winst, 8-5. Het Vaartje speelde tegen Het Karrewiel 1. Door alle tac/tic koppels te pakken kon Het Vaartje de wedstrijd nog net binnen slepen. 7-6 de winst voor Het Vaartje. DVDVD gaat laatste worden. Daar valt niet meer aan te ontkomen na de 8-5 verlies tegen De Bluffers. HBHB was aan het winnen geslagen, maar het was te laat. Thuis tegen TROTS ging het gelijk op, maar de overwinning ging toch met 7-6 naar TROTS. De 180 teller blijft staan op 12. HBHB gaat zeker 2-e worden. Voor de derde plaats gaat het tussen Het Vaartje, No Score en Het Karrewiel 1.