Dongense Darts Competitie

Speelronde 4

28 september 2014

Ronde 4 van de Winter competitie darts. De Salamander pakt de derde overwinning op rij in de Tweede Divisie.  De Salamander speelde als nummer 2 tegen de koplopers De Bluffers. En het werd zelfs een ruime overwinning voor De Salamander dat met 9-4 won.  Ook Het Karrewiel 1 is met een opmars bezig. Vorige week een winst en nu een 11-2 winst op TROTS. Het Vaartje begon matig aan de wedstrijd tegen No Score of was het No Score dat erg goed begon? De eerste 4 singles gingen verloren voor Het Vaartje, maar Het Vaartje kwam toch nog terug in de wedstrijd. No Score won wel de wedstrijd met 7-6. DVDVD tegen HBHB is uitgesteld. De 180 teller staat op 2. De Salamander heeft de kop overgenomen van De Bluffers en Het Karrewiel 1 staat nu derde.

New Bundy’s pakken de eerste competitie overwinning van het seizoen in de Eerste Divisie. Op bezoek bij Nie te Pijle drukte New Bundy’s bij een 4-4 stand door en won met 9-4 de wedstrijd. Cindy Verhoeven van Nie te Pijle scoorde een 180. Dennis van Bree ook van Nie te Pijle finishte 91. Mooi(e) laatste kreeg een onverwachte grote nederlaag te slikken tegen 4P. Na een 2-2 stand werd er door Mooi(e) laatste nog maar 1 puntje binnen geschept. 10-3 verlies dus. No Skills just luck speelde tegen Het Karrewiel 13. Beide teams staan aan kop, dus een echte kraker. En dat bleek, want de laatste teamronde moest de beslissing brengen. No Skills just luck won deze en dus ook de wedstrijd met 7-6. Hans de Jong van Het Karrewiel 13 scoorde een 180 en een 112 finish.  Falcon had dus de kans om alleen aan kop te blijven als er gewonnen zou worden van Op Dreef 3.  Falcon pakte dan ook de winst met 9-4. Voor Op Dreef finishte Marcel Pruijssers 97. Voor Falcon gooide Rolf Schmitz een 180 en had Kenneth Janssen een 127 uitworp. De 180 teller staat nu op 4. Falcon dus alleen aan de leiding. No Skills just luck staat nu 2-e en Het Karrewiel 13 is derde.

Het Karrewiel 2 ontving Op Dreef 12 dat deze competitie in de Ere Divisie goed is begonnen. En dat heeft Het Karrewiel ook ondervonden. Op Dreef 12 won oa door een 180 score van Johan Smulders en een 120 finish van Martin Evertse met 10-3. Erik Oerlemans van Het Karrewiel finishte 104. Pijlloos heeft de eerste winst van het seizoen binnen. Thuis tegen Gijle Peile was er een 7-6 winst. Cees van Gils van Gijle Peile gooide een 180. De Tobbers namen het in een volle bak ambiance De Gouden Leeuw op tegen Triple Trouble. Triple Trouble won met 9-4 de wedstrijd. Voor De Tobbers gooide Antoine Zanoni een 180. Op het bordje ernaast was het Vrolijke Bull tegen Game on. Vrolijke Bull verloor alle 4 de single partijen waardoor Game no kon uitlopen naar een 9-4 winst. Voor Vrolijke Bull gooide Hans Leferink een 180 en Bart Esser finishte 105. De kraker van de Ere was toch De Valk 1 tegen The Dartons. Het ging redelijk gelijk op, maar De Valk won de partij met 8-5. Voor De Valk gooide Sandra van Halderen een 180 en ook Kevin Laurijsen gooide een 180. John Raesen finishte 146. Voor The Dartons was Wiek Claassen de man in vorm. Wiek gooide een 180 en had uitworpen van 136 en 116. BSEIDREN was deze ronde vrij. De 180 teller staat nu op 14. The Dartons blijven ondanks verlies toch aan de leiding. Op Dreef 12 staat nog steeds 2-e en Triple Trouble is nu derde.

Komend weekend is er geen competitie ronde, maar de 2-e ronde van de beker. Zie voor de loting: www.dartsdongen.nl