Prijsuitreiking en extra toernooi winter

Op zaterdag 7 maart werd de wintercompetitie afgesloten met een singletoernooi en de prijsuitreiking in café de valk.

De opkomst was netjes te noemen, 38 deelnemers gingen de strijd aan om de winst.

Vrolijke bull bracht de meeste deelnemers aan de start en ontvingen hiervoor 25 euro.

Het toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem met verliezersronde.

William Leijten won achtereenvolgens van Wiek Claassen, Peter Groeneveld, Dennis van Strien en Bram Roosen en werd finalist.

Pim van Boxel haalde de finale door te winnen van Peter van Laarhoven, Dennis Sprangers, Hans van Rijswijk en Antoine Zanoni.

In een fantastische finale won Pim met 5-3 evenals vorig jaar het eindtoernooi, proficiat.

Wiek Claassen was de beste in de verliezersronde en won de finale met 3-0 van Frank Emmerik.

Er werd in totaal 15 keer een 180 gescoord.

William Leijten scoorde er maar liefst 8 stuks.

Pim van Boxel had er 3 stuks.

1x 180 was er voor Dennis van Stien, Justin Schouten, Bram Roosen en Wesley Lambooij.

Wiek Claassen gooide het hoogst uit met 115 punten, Wiek had ook nog een 112 finish. Jeroen de Leeuw had een uitworp van 109.

Jeremy Brandenburg

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats.

In de eredivisie ging de titel wederom naar the dartons, het team van captain Wiek Claassen, op de 2e plaats eindigde op dreef 12 en de 3e plaats was voor up tot he bar 1.

Beste spelers werden Pim van Boxel van malle bull en Wiek Claassen. die 11 keer wisten te winnen, en slechts 1 keer werden verslagen.

Jeremy Brandenburg van up tot he bar 1 pakte de hoogste uitworp met 170.

In totaal werd er 80 keer 180 gegooid in deze divisie, vorig seizoen was dat 99 keer.

Johan Smulders van op dreef 12 was de beste met 7 stuks, Pim van Boxel en William Leijten hadden er 6.

In de eerste-divisie was de titel voor het team van Bram Roosen, vrolijke bull.

Op dreef 3 werd 2e en de tobbers pakte plaats 3.

Beste speler werd Mike van de Beemd van vrolijke bull die al zijn 12 singlepartijen wist te winnen.

Ook de prijs voor de hoogste uitworp ging ook naar Mike van de Beemd met 161 punten.

Er werd 21 keer 180 gegooid, vorig seizoen was dat 35 keer.

In de tweede-divisie ging de titel naar t.r.o.t.s. het team van captain Corné Verbunt.

De nifkes van het vaartje 2eindigde op plaats 2 en pijlloos pakte plaats nummer 3.

Beste speler werd Boy van Praet van pijlloos,  die 11 keer won en 1 keer verlies leed.

De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Jos Rutters van t.ro.t.s. met 122.

Er werd 7 keer 180 gegooid, vorig seizoen waren dat er 4.

In het bekertoernooi ging de finale in de winnaarsronde tussen the dartons en up tot he bar 1, up tot he bar 1 wonnen met 8-5 en hielden daarmee the dartons af van de dubbel.

In de verliezersronde ging de winst met 8-5 naar de tobbers tegen het karrewiel 2.

Wesley Lambooij van op dreef 3 pakte de hoogste uitworp met 154.

Bedragen die niet zijn opgehaald tijdens de prijsuitreiking kunnen geclaimd worden via Email bij de penningmeester Michel Michielse: michel@consilium-ba.nl.

Is het niet afgehaald op de prijsuitreiking of via een Email binnen 2 weken geclaimd gaat het geld terug in kas.

De zomercompetitie start deze week in 3 divisies.