Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 16

20 januari 2019

De eerste competitie ronde van 2019. Ofwel ronde 16 en we gaan door waar we in December gestopt zijn. De 4 finalisten van de Ere Divisie zijn bekend. Bij een verlies van Triple Trouble tegen BSEIDREN had De Valk nog een kans gehad. En dat had zomaar kunnen zijn, want BSEIDREN won vorige week ook zomaar van Triple Trouble in de beker. Maar Triple Trouble liet het niet gebeuren. Een overduidelijke 12-1 winst en de play-offs zijn binnen. Voor BSEIDREN gooide Leo Laurijsen een 180 en ook Peter Schellekens 1 maal 180. Op Dreef 12 en De Valk 1 troffen elkaar ook. Op Dreef ook al zo goed als zeker en De Valk dat vocht voor de laatste kans. Op Dreef heel het seizoen al constant won ook deze wedstrijd. 9-4 de winst met een 180 score voor Robin Huysmans en een 142 checkout voor Johan Smulders. Voor De Valk gooide Rob Emmerik 100 uit. Malle Bull won de eerste ontmoeting met 13-0 van Game Shot Sala. Zover kwam het nu zeker niet. Game Shot Sala was zelfs dicht bij de winst. Maar de laatste beslissende leg ging naar Malle Bull dat zo won met 7-6. Voor Malle Bull gooide Pim van Boxel een 180 en finishte 112. De Tobbers pakte hun eerste winst aan het eind van 2018, maar gingen vorige week in de beker hard onderuit. Dan is het niet gemakkelijk om tegen The Dartons te moeten presteren. Dat bleek. Van een 2-2 tussenstand ging het naar een 3-10 winst voor The Dartons. Edwin Proosten van De Tobbers scoorde een 180. Voor The Dartons scoorde Edwin Nuis een 180 en Ruud Bakx finishte 110. De 180 teller staat op 79. De teams voor de play-offs op zaterdag 2Feb zijn bekend, alleen de volgorde nog niet. De stand is nu: The Dartons, Malle Bull en gedeeld derde Op Dreef 12 en Triple Trouble.

 

In de Eerste Divisie moet het wel gek gaan lopen wil Het Karrewiel 13 daar geen kampioen worden. Zonder zelf te hoeven spelen zag het de andere teams niet echt dichterbij komen. Gijle Peile de nummer 2 moest op bezoek bij Het Karrewiel 2. Appeltje/eitje, maar dat was het niet. Het Karrewiel won overduidelijk met 10-3. Peter van Laarhoven van K2 scoorde een 180. De nummer 3 Op Dreef 3 won wel. Thuis werd Vrolijke Bull met 8-5 verslagen. Nie te Pijle verrasten zichzelf door de bekerwinst op De Tobbers. Nu tegen 4P deze lijn doortrekken. Dat lukte ook, want 4P werd met 9-4 huiswaarts gestuurd. Jens Groeneveld van Nie te Pijle finishte 137. Falcon ontving New Bundy’s. Falcon kwam met 5-1 voor en een grote nederlaag leek er aan te komen voor New Bundy’s. Maar de schade bleef beperkt. Falcon won wel met 8-5 de wedstrijd. Peter Willemsen van New Bundy’s finishte 119. De 180 teller staat op 23 stuks. Het Karrewiel 13 ruim bovenaan. Gijle Peile op plaats 2 en Nie te Pijle is nu de nummer 3.

 

In de Tweede Divisie is er nog volop spanning wie daar het kampioenschap gat opeisen. Het Vaartje 2 heeft de langste tijd bovenaan gestaan, maar leveren toch terrein in. Uit bij Het Karrewiel 1 was er wel de winst, maar de kleinst mogelijke met 7-6. Jan van Peer van Het Karrewiel 1 finishte 115. No Mercy pakte het even anders aan. Die liet Het Vaartje 1 geheel kansloos achter. 11-2 de dikke winst voor No Mercy. No Score was al een opmars bezig, maar zijn nu bezig om de belangrijkste kandidaat te worden voor de titel. TROTS had geen antwoord op No Score dat duidelijk met 9-4 won. HBHB speelde tegen Darth Vader. Darth Vader kwam met 6-2 voor, maar moest nog hard vechten voor dat 7-e punt. Dat lukte net en daarmee was de 7-6 winst voor Darth Vader een feit. Voor Darth Vader gooide Coert van Os een mooie 158 finish! Pijlloos nam het op tegen DVDVD. Mede door de winst in alle koppels tac/tics werd het een 10-3 score voor Pijlloos. De 180 teller blijft staan op 5. De stand aan kop met nog 2 wedstrijden te gaan is nu: No Score dat 4 punten voorsprong heeft op No Mercy. Op plaats 3 Het Vaartje 2.

  1. Beheer

  2. Klik op de link om een uitslag in te voeren.

    Uitslag invoeren
  3. Kik op de link om een wedstrijd te verplaatsen.

    Verplaatsen