Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 14

17 december 2018

Ronde 14 van de Dongense Darts Competitie. Voor de darts liefhebbers is het weer genieten. Het WK in Alexandra Palace is weer begonnen! Maar ook de Dongense Darts Competitie is nog in volle gang. No Score blijft prima presteren in de Tweede Divisie. Jammer is dat de start zo matig was anders hadden ze zeker meegedaan om de bovenste plaatsen. Tegen Pijlloos was het begin gelijk opgaand, maar No Score nam de wedstrijd over. 9-4 de winst voor No Score. TROTS was duidelijk de sterkste in het treffen met Het Vaartje 1. Voor een 2-e maal won TROTS met 9-4. DVDVD speelde tegen Darth Vader. De overwinning voor Darth Vader kwam geen moment in gevaar en won duidelijk met 9-4. HBHB kon Het Vaartje 2 lang bijhouden. Maar alle koppels tac/tic werden ingeleverd waardoor Het Vaartje toch nog ruim kon winnen. 9-4 de winst. Voor Het Vaartje gooide Jim van de Nieuwenhuizen een 180. No Mercy kreeg vorige week een tikkie (11-2 verlies) en hadden maar een week tijd om zich op te laden voor Het Karrewiel 1. De wedstrijd was in evenwicht en ging tot 6-6. De laatste teamronde moest de beslissing brengen en No Mercy pakte deze. 7-6 de winst dus voor No Mercy. Voor Het Karrewiel gooide Rob Maas 95 uit. De 180 teller staat nu op 2. De stand blijft Het Vaartje 2 op 1. No Mercy 2 en Darth Vader op plek 3.

Falcon kon als nummer 3 in de Eerste Divisie niet winnen van Nie te Pijle. In de eerste wedstrijd werd het nog 10-3 voor Falcon, maar nu was het Nie te Pijle dat met 8-5 won. Dennis van Bree van Nie te Pijle finishte 106. Vrolijke Bull begon nog redelijk aan de wedstrijd tegen Gijle Peile. Maar alle koppels 501 en tac/tic werden ingeleverd. Dan zit de winst er dus niet meer in. Gijle Peile won met 10-3. Voor Vrolijke Bull gooide Peter de Bont een 180. Op Dreef 3 ontving Het Karrewiel 13. Bij winst voor Het Karrewiel is deze divisie wel beslist. Maar bij een 3-3 stand haalde Op Dreef even uit en won zelfs met 9-4 de wedstrijd. Gijle Peile is dus weer een stap dichterbij gekomen. De uitslag van Het Karrewiel 2 tegen 4P is niet bekend en New Bundy’s was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 18 stuks. Het Karrewiel 13 blijft aan de leiding en de voorsprong is nog ruim op Gijle Peile. Op Dreef 3 staat nu op de derde plaats.

De Ere Divisie lag een week stil. Mooi moment dus om wedstrijden in te halen. 1 daarvan was Malle Bull tegen Op Dreef 12. Malle Bull nam een 6-0 voorsprong tot er zand in de motor kwam. Op Dreef ging meedoen en pakte toch nog 6 punten. Wel de winst dus met 7-6 voor Malle Bull. Voor Malle Bull noteerde Jeffrey Siemons 2 maal 180 en Pim van Boxel 1x 180. Voor Op Dreef finishte Johan Smulders 104 en 100. De 180 teller staat op 64 stuks. The Dartons staan voor Malle Bull. Op Dreef is geklommen naar plaats 3.