Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 9

22 mei 2018

Speelronde 9 van de Dongense Darts Competitie. Tenminste voor de Ere divisie en de Eerste Divisie. De Tweede Divisie heeft een extra ronde gehad. Na een 11-2 winst van De Valk dart door op Malibullseye zat de druk er vol op in de wedstrijd Darth Vader 1 tegen De Valk dart door. Bij een misstap van Darth Vader zou deze competitie weer helemaal open zijn. Maar Darth Vader wist De Valk dart door goed in bedwang te houden en wist zelfs te winnen. 7-6 de score en aanval afgewend. Voor De Valk dart door gooide Marco Akkermans een 137 finish. New Bundy’s vormde na een 10-3 winst op Het Vaartje ook een bedreiging voor Darth Vader. Maar thuis in de wedstrijd tegen HBHB kon het niet doorzetten en won slechts met 7-6. Lincy Harmsen in ’t Groen spelend bij New Bundy’s finishte 99. Het Vaartje was deze competitie zo goed begonnen, maar was nu alweer 3 wedstrijden zonder winst. Uit bij Malibullseye zou toch moeten lukken. Wedstrijd ging tot 6-6 volledig gelijk op een de laatste leg moest de beslissing brengen. Het Vaartje won deze en dus met 7-6 ook de wedstrijd. De 180 teller blijft staan op 6. Darth Vader 1 blijft aan de leiding voor New Bundy’s en De Valk dart door.

Het Karrewiel 13 mocht als de nieuwe koploper van de Eerste Divisie de competitie weer hervatten. Wat kan er gebeuren thuis tegen Gijle Peile? 3-1 achter komen, 6-2 achter komen en dan 10-3 verliezen. Dat zal toch niet, maar gebeurde wel. Falcon kon daar optimaal van profiteren in de wedstrijd tegen Nie te Pijle. Maar dan is 0-4 achter niet handing. Nie te Pijle won dan ook de wedstrijd met 8-5. 4P speelde tegen Het Karrewiel 2. 4P kwam wat achter, maar maakte de achterstand weer goed. De 2-e versnelling van Het Karrewiel 2 was teveel. 7-6 de winst voor Het Karrewiel. Darth Vader 2 was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 12. En we hebben een eerste plaats die gedeeld wordt door 3 teams. Falcon, Het Karrewiel 13 en Nie te Pijle.

De Tobbers spelend in de Ere Divisie zaten in een stijgende lijn. Maar uit bij The Dartons was het lijntje toch geknapt. Zero points voor De Tobbers en dus 13 voor The Dartons. Voor The Dartons noteerde Wiek Claassen 2x een 180, Edwin Nuis een 180 en John Genet een 180. Wiek Claassen finishte ook nog 100. Malle Bull ontving Op Dreef 12 en dat kan nog wel eens tegenvallen. En een goede score was gewenst om bovenaan te blijven staan. Malle Bull stelde niet teleur en won zeer ruim met 12-1 van Op Dreef. Voor Malle Bull noteerde Jan Willem Siemons 2 maal 180 en Jeffrey Siemons 1 x 180. Vrolijke Bull ging op zoek naar een eerste overwinning. En wat denk je: die is gevonden. Triple Trouble was het slachtoffer en Vrolijke Bull won met 8-5. Voor Triple Trouble gooide Stefan van Baal 113 en 108 uit. BSEIDREN was deze ronde vrij. De 180 teller staat nu op 30. Malle Bull aan de leiding voor The Dartons.

  1. Beheer

  2. Klik op de link om een uitslag in te voeren.

    Uitslag invoeren
  3. Kik op de link om een wedstrijd te verplaatsen.

    Verplaatsen