Dongense Darts Competitie

Bekerronde 2

19 november 2017

De competitie lag een weekje stil om de 2-e ronde van het bekertoernooi af te werken. Na de eerste ronde waren er 14 teams in de Winnaarsronde en 12 teams in de Verliezersronde terecht gekomen. Vanaf deze ronde is het knock-out. Om er exact 8 over te houden voor de kwartfinales zijn een aantal teams vrijgeloot voor deze ronde. In de Verliezersronde zijn dat: Op Dreef 12, Zooike Ongeregeld en Op Dreef 3. In de Winnaarsronde zijn vrijgeloot: Game Shot Sala, Gijle Peile en No Skills just lucky. We starten met de Verliezersronde. 4P dat in goede doen is ontving HBHB dat een divisie lager speelt. 4P verspilde dan ook geen tijd en nam direct een grote voorsprong voordat HBHB iets terug kon doen. 12-1 de duidelijke winst voor 4P. Voor 4P scoorde zowel Henk Boudewijns als Frits van den Boer een 90 finish. 2 weken geleden won Het Vaartje in de competitie al van DVDVD en ook in deze beker wedstrijd was Het Vaartje duidelijk sterker. 9-4 de winst voor Het Vaartje. Het Karrewiel 1 kreeg de kanonnen van De Tobbers op bezoek. Vooral in de koppels tac/tic werd het verschil gemaakt. 9-4 de winst voor De Tobbers. Gert-jan Damen van Het Karrewiel finishte 100. Het Karrewiel 2 en Darth Vader speelde net als vorige week wederom tegen elkaar. En wederom lukte het Darth Vader niet om de wedstrijd winnend af te sluiten. Darth Vader kwam wel met 5-4 voor, maar Het Karrewiel besliste de wedstrijd met 8-5. TROTS is zonder te spelen ook door naar de volgende ronde. No Score had geen team en zijn dus klaar in de beker.

In de Winnaarsronde speelde New Bundy’s tegen Falcon. Beide komen uit in de Eerste Divisie en was het Falcon dat won. Nu in deze bekerwedstrijd nam Falcon een voorsprong, maar New Bundy’s kwam terug tot 6-6. De laatste 1001 teamronde gaf de doorslag en Falcon pakte deze. Triple Trouble kwam 3-1 achter tegen Nie te Pijle, maar maakte dat in de koppels weer. 9-4 de winst en door naar de kwart-finales. Niels Schellekens van Nie te Pijle gooide een 180. De Valk dart door had weinig in te brengen tegen BSEIDREN. Echt heel weinig zeg maar, want BSEIDREN won met 13-0. Voor BSEIDREN scoorde Roy IJpelaar een 180 en finishte 113. The Dartons speelde tegen de koploper in de Eerste Divisie Vrolijke Bull. Vrolijke Bull kon niet heel veel uitrichten tegen The Dartons dat met 11-2 door is naar de volgende ronde. De Valk 1 mocht aantreden tegen Malle Bull. Nu het competitie verhaal al ver klaar is voor De Valk wordt alles op de beker gezet. Malle Bull nam een kleine voorsprong, maar zag die in de koppels tac/tic weer verdampen. Het ging tot 6-6 en de laatste teamronde moest een winnaar aanwijzen. De Valk 1 won deze en houden de bekerdroom levend. Jan Willem Siemons van Malle Bull gooide een 180.

Geplaatst voor de Kwartfinales:

Verliezersronde: Op Dreef 12, Zooike Ongeregeld, Op Dreef 3, 4P, Het Vaartje, De Tobbers, Het Karrewiel 2, TROTS

Winnaarsronde: Game Shot Sala, Gijle Peile, No Skills just lucky, Falcon, Triple Trouble, BSEIDREN, The Dartons, De Valk 1