Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 7

22 oktober 2017

De 7-e ronde alweer van de Dongense Darts Competitie. Het Vaartje heeft pas 1 wedstrijd gewonnen in de Tweede Divisie en kon nummer 2 halen tegen No Mercy. Het Vaartje begon dermate slecht aan de wedstrijd dat een overwinning snel uit beeld verdween. No Mercy pakte met 10-3 de winst. Nick van Kuijk van No Mercy finishte 99. Het Karrewiel 1 tegen TROTS bleef tot het einde in evenwicht. De laatste beslissende leg werd gewonnen door Het Karrewiel dat dus met 7-6 de wedstrijd won. Nog een wedstrijd die volledig gelijk op ging. De Valk dart door tegen HBHB. Van 2-2 naar 4-4 en 6-6. De Valk dart door won de laatste en daarmee de wedstrijd met 7-6. De koploper Op Dreef 3 moest op bezoek bij DVDVD. Op Dreef 3 was veel sterker en won met 11-2 afgetekend. No Score was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 1. Op Dreef 3 aan de leiding. No Mercy is nu de nummer 2 en No Score is gezakt naar plaats 3.

De Tobbers zijn aan een opmars bezig in de Eerste Divisie. Vorige week al de ruime winst op Vrolijke Bull en plaats 3 in de stand. Nu werd No Skills just lucky verslagen met 8-5. New Bundy’s ontving 4P. New Bundy’s was net iets sterker en won met 7-6 de wedstrijd. Peter Willemsen van New Bundy’s scoorde een 148 finish. Gijle Peile had al 2 wedstrijden niet meer gewonnen. Tegen Het Karrewiel 2 de kans om 3-e verlies op rij te voorkomen. In de koppels werd het verschil gemaakt door Gijle Peile dat zo met 9-4 kon winnen. Falcon liep een beetje achter de feiten aan tegen Nie te Pijle, maar pakte wel de nodige punten. Nie te Pijle won wel met 7-6 de wedstrijd. Frans Willemse van Falcon finishte 99. Darth Vader ging vol vertrouwen, na de ruime winst vorige week, naar de koploper Vrolijke Bull. Vrolijke Bull gunde Darth Vader echter maar 2 puntjes. 11-2 de winst voor Vrolijke Bull. De 180 teller staat op 14 stuks. Vrolijke Bull blijft bovenaan. De Tobbers gaan van 3 naar plaats 2. No Skills just lucky vinden we terug op plaats 3.

Op Dreef 12 was de competitie in de Ere Divisie goed begonnen, maar beginnen nu toch wel terrein te verliezen. Thuis in De Dreef was het niet opgewassen tegen BSEIDREN. Sterker nog BSEIDREN won met 11-2. Voor BSEIDREN gooide Dennis van Strien 109 uit en finishte Roy IJpelaar 136. Zooike Ongeregeld tegen De Valk 1 ging gelijk op. Zooike Ongeregeld pakte de laatste belangrijke leg en won zo met 7-6. Voor Zooike gooide Piet van Andel een 180. Voor De Valk scoorde Sandra van Halderen 2 maal 180 en finishte Dennis Geerts 109. Het Karrewiel 13 keek direct tegen een achterstand aan tegen Game Shot Sala, maar bleven wel redelijk bij. Game Shot Sala won wel de wedstrijd met 7-6.  En natuurlijk de kraker van de week was de wedstrijd Malle Bull tegen The Dartons. Beide aan de kop in de Ere Divisie. Wie gaat er wie even in de hoek zetten? Malle Bull begon furieus en het was zaak voor The Dartons om aan te haken. Dat lukte waardoor de schade beperkt bleef. Malle Bull won wel met 8-5. Mark Bakx spelend bij Malle Bull gooide een 180. Triple Trouble was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 40. Malle Bull nu alleen aan de leiding voor The Dartons. Zooike Ongeregeld is nu de nummer 3.