Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 5

09 oktober 2017

De 5-e speelronde van de Dongense Darts Competitie.  No Score klimt naar de eerste positie in de Tweede Divisie. Nog geen wedstrijd verloren en nu moest Het Karrewiel 1 eraan geloven. Het grote Karrewiel, dat derde staat, werd zelfs met 11-2 verslagen. En dus moest ook Op Dreef 3 de nodige punten binnen halen om de eerste plaats vast te houden. Dat lukte in de uitwedstrijd tegen HBHB niet. HBHB won zelfs met 8-5 de wedstrijd. DVDVD won vorige week nog goed van TROTS, maar kon dit geen vervolg geven. No Mercy was duidelijk sterker en won met 9-4. TROTS pakte een 4-2 voorsprong op De Valk dart door, maar dit bleek niet voldoende. De Valk dart door kantelde de wedstrijd en won met 8-5 de wedstrijd. Het Vaartje was deze ronde vrij. De 180 teller blijft vooralsnog op 1 staan. No Score is dus Op Dreef 3 voorbij dat nu op de 2-e plaats staat. No Mercy is nu de nummer 3.

Wat is er met Nie te Pijle aan de hand in de Eerste Divisie? Nie te Pijle heeft pas 1 winst staan deze competitie en nu kwamen De Tobbers op bezoek. En die pakten met 11-2 een dikke winst. Edwin Proosten van De Tobbers gooide een 180. Joost Timmermans van Nie te Pijle finishte 99. Falcon was even de nummer 3, maar moeten weer even pas op de plaats maken. 4P was met 8-5 sterker. Frits van den Boer van 4P noteerde een 180. No Skills just lucky zijn deze competitie goed begonnen. Het Karrewiel 2 werd met 10-3 weer naar huis gestuurd. New Bundy’s speelde tegen Vrolijke Bull. New Bundy’s boekte vorige week de eerste winst en daar zullen ze het voorlopig mee moeten doen. Vrolijke Bull won met 9-4 de wedstrijd. Bram Roosen van Vrolijke Bull finishte 130. Gijle Peile kwam op voorsprong tegen Darth Vader, maar die bleven goed in de wedstrijd. Door winst van de laatste leg was daar zelfs de winst voor Darth Vader met 7-6. Pieter Dilven van Darth Vader finishte 112. De 180 teller staat nu op 9 stuks. No Skills just lucky en Vrolijke Bull staan beide bovenaan. 4P is de nummer 3.

En dan de Dongense Ere Divisie. BSEIDREN speelde thuis in Het Karrewiel tegen The Dartons. Als je op achterstand komt tegen The Dartons is het moeilijk om de wedstrijd nog te kunnen draaien. Dat lukte BSEIDREN dan ook niet en werd 9-4 voor The Dartons. Wiek Claassen van The Dartons gooide een 180. Triple Trouble speelde tegen Game Shot Sala en verloor nipt met 6-7. Op Dreef 12 mocht aantreden tegen De Valk 1. Op Dreef kreeg vorige week natuurlijk een tikje door met 9-4 te verliezen, maar maakte het De Valk toch moeilijk. Zo moeilijk dat Op Dreef met 8-5 de winst veilig stelde. Voor De Valk gooide Rob Emmerik een 180 en Ramon Bressers ook 1 maal 180. Malle Bull was deze ronde vrij en van Zooike Ongeregeld tegen Het Karrewiel 13 is geen uitslag bekend. De 180 teller staat nu op 30 stuks. Malle Bull blijft bovenaan voor The Dartons. En Op Dreef 12 blijft goed derde.