Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 16

30 januari 2017

De 16-e ronde van de Dongense Darts Competitie. Darth Vader kan de titel in de Tweede Divisie bijna niet meer ontgaan, of zal het dan toch nog fout gaan. Thuis tegen Het Karrewiel 1 is natuurlijk niet zomaar gespeeld. Darth Vader scoort voornamelijk in de koppels de punten en pakt de wedstrijd met 9-4. Armand Maas van Het Karrewiel finishte 97. Het Vaartje had geen antwoord op het spel van Op Dreef 3. De nummer 2 declasseerde Het Vaartje met 11-2. Arjan Rosenbrand van Op Dreef scoorde een 180. TROTS begon prima tegen No Score. Zou het dan weer een overwinning opleveren? Terrein werd wel weer weggegeven, maar TROTS won net aan met 7-6 de wedstrijd. Zit ie erin? kreeg dartles van Money Shot. Pas bij 7-0 achter kon Zit ie erin? iets terugdoen. Einduitslag was 11-2 voor Money Shot. No Mercy kwam nog met 3-2 achter tegen DVDVD, maar gaf daarna gas. DVDVD haalde geen punt meer, dus was de winst met 10-3 voor No Mercy.  De 180 teller staat op 6. Darth Vader blijft aan de leiding voor Op Dreef 3 en Money Shot is nu de nummer 3.

HBHB heeft het moeilijk in de Eerste Divisie. Pas 2 overwinningen deze competitie en een laatste plaats is dan ook het gevolg. Uit bij Het Karrewiel 2 was HBHB er toch dichtbij, maar de beslissende leg ging naar Het Karrewiel. 7-6 de winst voor Het Karrewiel. De Valk dart door is ook nadrukkelijk op zoek naar de laatste plaats. Tegen Nie te Pijle laat De Vak dart door teveel liggen in de koppels en verlies is dan al zeker. 8-5 is de uiteindelijke score voor Nie te Pijle. Falcon had geen enkele moeite met New Bundy’s. Een solide 10-3 score voor Falcon. 4P mocht aantreden tegen de nieuwe kampioenen Malle Bull. Gelukkig kon 4P in de koppels tac/tic nog wat terugdoen om een afstraffing te voorkomen. Malle Bull won met 9-4 wel de wedstrijd. Voor Malle Bull gooide Marcel Jochems een 146 finish en Jan Willem Siemons een 100 finish. No Skills just lucky was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 20. Malle Bull voor Falcon en nog net in prijzengeld Het Karrewiel 2.

In de Ere Divisie is er nog 1 team dat de The Dartons kan inhalen van weer een kampioenschap. De Valk 1 is dat team en dat moest spelen tegen Zooike Ongeregeld. En Zooike Ongeregeld was gewoon beter en won met 7-6 de wedstrijd. Voor Zooike gooide Piet van Andel 2x een 180, 1x 180 voor Toon Verboven en een 180 voor Pim van Boxel. Triple Trouble moest op bezoek bij Op Dreef 12. Uiteraard ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Triple Trouble was deze keer net iets sterker en won met 8-5. Vrolijke Bull begon prima tegen BSEIDREN, maar kon het niet vasthouden of vergroten. BSEIDREN scoorde beter en won met 8-5 de wedstrijd. Dennis van Strien van BSEIDREN scoorde een 180. En ja hoor daar is ie! Een winst voor De Tobbers. Uit bij Het Karrewiel 13 ging het wel ‘all the way’, want de laatste leg moest de beslissing brengen. De Tobbers pakte deze en won zo met 7-6. Gijle Peile speelde tegen The Dartons. Op ‘cruise control’ won The Dartons met 10-3 de wedstrijd. Wiek Claassen van The Dartons finishte 101. De 180 teller staat nu op een totaal van 69. The Dartons kan de champagne bijna ontkurken. De Valk 1 op plaats 2 en BSEIDREN staat goed derde.