Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 14

15 januari 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Vorige week werd er alweer voorzichtig begonnen met de halve finales van het bekertoernooi, maar afgelopen weekend werd ook de competitie weer opgepakt. De 14-e ronde van de Dongense Darts Competitie. In de Tweede Divisie speelde de nummer 3 Money Shot uit tegen No Score. Een dikke winst was noodzakelijk om dichterbij de nummer 1 te komen. No Score werkte daar niet aan mee en won zelfs de partij met 7-6. Ook de nummer 2 Het Karrewiel 1 trof het niet. No Mercy bleek gewoon sterker en won met 8-5 van Het Karrewiel. Darth Vader ging als de nummer 1 de feestdagen in en mochten nu aantreden tegen Zit ie erin? Eerder in de competitie werd Zit ie erin? vernederd, maar nu ging het moeizamer. De winst was er wel (7-6) voor Darth Vader. Het Vaartje speelde tegen TROTS. Mede door alle koppels tac/tics te winnen kon Het Vaartje ook de wedstrijd winnend afsluiten. 9-4 de score. Op Dreef 3 had geen moeite om DVDVD te verslaan. 10-3 de score met een 100 finish voor Remco Pooters. Geen nieuwe 180 scores, dus die blijft staan op 5. Darth Vader voor Het Karrewiel 1 en Op Dreef 3 is nu de nummer 3.

Even leek het erop dat Malle Bull zonder te spelen kampioen van de Eerste Divisie was geworden, maar er is nog 1 team dat Malle Bull voorbij kan. New Bundy’s is dat team en gaat dat gebeuren, nee dat is onwaarschijnlijk. De nummer 2 Falcon gaat dat zeker niet meer lukken. Het verloor ruim met 10-3 van Nie te Pijle. En Falcon verloor vorige week ook al de halve finales voor de Verliezers ronde beker van Triple Trouble. Voor Nie te Pijle gooide Roy Netten een 180 en ook Wim Netten gooide een 180. Jens Groenveld finishte 90. No Skills just lucky won met 8-5 van HBHB. De Valk dart door ontving Het Karrewiel 2. Het Karrewiel 2 won de eerste ontmoeting ruim, maar nu waren de rollen omgedraaid. De Valk dart door won met 10-3. Boy van Praet scoorde een 180. 4P tegen New Bundy’s is onbekend. De 180 teller staat op 18. Malle Bull staat uiteraard nog op 1 en het verloor de halve finales in de Winnaarsronde beker nipt met 7-6 van Op Dreef12. Falcon staat nog 2-e en Het Karrewiel 2 op plaats 3.

In de Ere Divisie gingen De Tobbers vol verwachting naar de wedstrijd tegen De Valk 1. Trainingskamp belegd en tijdens feestdagen veel getraind. De Valk blijkbaar ook, want alle 13 punten gingen naar De Valk. Voor De Tobbers finishte Jeroen de leeuw 100. Voor De Valk gooide Rob Emmerik een 180 en finishte 2x 118. Gijle Peile speelde tegen Triple Trouble en ging weer voor een verrassing zoals in de eerste wedstrijd. Dat lukte niet, want Triple Trouble won met 10-3 met oa een 111 finish van Stefan van Baal. Vrolijke Bull speelde tegen Zooike Ongeregeld. En dat was ook de wedstrijd in de halve finale Verliezersronde Beker. Toen won Zooike Ongeregeld heel ruim, maar dat zat er nu niet in. De wedstrijd bleef in evenwicht en de laatste teamronde moest de beslissing brengen. Vrolijke Bull pakte deze en won met 7-6. Voor Vrolijke Bull gooide Bart Esser een 180. Voor Zooike Ongeregeld gooide Pim van Boxel een 180 en finishte 100. En BSEIDREN tegen The Dartons as ook al een kopie van de bekerwedstrijd van een week eerder. Toen had The Dartons alle moeite om zich te plaatsen voor de finale Winnaarsronde. Nu was de tegenstand van BSEIDREN minder en won The Dartons met 13-0. Ernest van der Kaay van The Dartons finishte 114. Het Karrewiel 13 is het jaar prima begonnen met een 10-3 overwinning op Op Dreef 12. Voor Op Dreef gooide Marcel Aalderink een 180. Voor K13 finishte Pim Bollen 106 en Michel van der Weegen 102. De 180 teller staat op 59. De stand blijft hetzelfde. The Dartons voor De Valk 1 en BSEIDREN.